- Jojoba olie wordt bekomen door het persen van de nootachtige vruchten van een woestijnplant, met als botanische benaming Simmondsia chinensis.
- De natuurlijke groeiplaats van de jojobastruik is de Sonora-woestijn die zich uitstrekt van Zuid-Californië tot Noord-Mexico maar tegenwoordig vindt men ook plantages in Latijns-Amerika, Noord- en Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.
- Jojoba olie behoort niet tot de groep van de klassieke oliën en vetten (de triglyceriden) maar is eigenlijk een “was”.
- Jojoba olie heeft een heel elegante bouw waardoor deze diep in de huid kan doordringen en voeden zonder aan het huidoppervlak een vervelende vette film op te bouwen.
- Jojoba olie is buitengewoon bestand tegen bederf door oxidatie of door micro-organismen waardoor deze geen bewaarmiddel nodig heeft om stabiel te blijven.
- Door zijn buitengewoon indringingsvermogen is Jojoba-olie ook een uitstekend transportmiddel voor vitamines en actieve stoffen doorheen de huidbarrière, tot in de buurt van de iets dieperliggende levende huidlagen.
- Jojoba noten worden koud geperst waardoor de natuurlijke antioxidanten behouden blijven.